26 uur in een dag

Ben jij iemand die eigenlijk 26 uur in een dag nodig heeft om haar to-do lijstje af te kunnen werken? Ben jij iemand die niet alleen denkt en regelt voor zichzelf maar ook voor je partner, kinderen en als het moet ook voor (schoon)ouders of buren? Druk, hè?

Verlang je er ook zo naar om eens met een tijdschrift op de bank te zitten, gewoon om te voelen hoe dat is? Een nieuwe ervaring opdoen? Want stilzitten doe je nooit. Daar heb je toch geen tijd voor?

Je kinderen kijken je bezorgd aan als je op de bank zit. ‘Gaat het wel goed met je, mam? Is er iets aan de hand?’ lijken zij te denken. Dat ze zelf eindeloos op de bank zitten, of liever gezegd hangen, dat vinden ze gewoon. Maar dat jij op de bank zit, dat klopt niet. Een onbekend fenomeen voor hen.

En zeg eens eerlijk: hoe zou jij je voelen als je 10 minuten op de bank zit? Het lijkt je wel heerlijk naar je kunt het je vast niet goed voorstellen. Waarschijnlijk word je er heel onrustig van: gewoon stilzitten? Niets doen? Rust? In gedachten zie je je to-do lijstje voor je, nog lang niet alles afgevinkt. En je lijstje voor morgen is net zo vol, dus geen uitwijkmogelijkheid om morgen de dingen te doen waar je vandaag niet aan toegekomen bent.

Kun je je al niet voorstellen dat je stil zit op de bank, je kunt je al helemaal  niet voorstellen dat je gedachten stilstaan. Geen gedachten? Onmogelijk! Rust in je hoofd? Wanneer was dat voor het laatst? Wat een heerlijk vooruitzicht, overigens. Onwennig want onbekend, maar wel een aantrekkelijk vooruitzicht.

Hoe ga je om met de drukte in je hoofd en in je lijf? Denk je dat je zomaar terug kunt schakelen van 100 naar 0? Of kun je daar hulp bij gebruiken?

www.hersteljebasisvertrouwen.nl

Download mijn E-book

Loop je jezelf soms voorbij omdat je teveel ballen in de lucht houdt? En heb je behoefte aan rust?

Meld je dan nu aan voor regelmatige tips en adviezen per e-mail over rust, ontspanning en genieten. Je ontvangt dan direct mijn e-book met drie praktische tips om snel en eenvoudig rust in je hoofd en in je lijf te krijgen.

Je gegevens zijn uiteraard veilig bij mij en worden niet gebruikt voor andere doeleinden.