Associeer jij met Hufter of Happy?

Mijn vriendin heeft een nieuwe auto. Zij is er dolblij mee. Haar vertrouwde merk en type, juiste kleur en spiksplinternieuw! Genieten is het, zo’n nieuwe auto waarvan alles soepel loopt en die zo lekker nieuw ruikt.

Kenteken

Waar ze minder blij mee is, is het kenteken. ‘Het kenteken?’ hoor ik je denken.  Ja, het kenteken! Haar nieuwe kenteken begint met een H, het is tenslotte een spiksplinternieuwe. Alle G’s zijn afgeleverd, de H is nu aan de beurt. ‘Waarom heeft ze dan moeite met de H?’ vraag je je af. Dat is omdat ze een negatieve associatie heeft met iemand wiens naam begint met een H. Dus als ze haar auto ziet, wordt ze aan hem herinnerd en dat wil ze niet.

Positieve associatie

Dus stelde ik voor dat ze van de H een positieve associatie zou maken: Happy bijvoorbeeld. Happy klinkt toch positief? Ik word blij van het woord Happy omdat er een positieve lading op zit. Die positiviteit voel ik in mijn hoofd en in mijn lijf. Het maakt mij vrolijk. Opeens bekijk ik de wereld vanuit een ander, positief perspectief.

Steuntje in de rug

Heb jij dat ook? Dat je je soms neerslachtig of chagrijnig voelt en dat er maar iets heel kleins nodig is om jezelf weer blij en opgewekt te voelen? Hoe kijk jij tegen dingen aan? Wie of wat bepaalt jouw stemming? Laat je het van anderen afhangen hoe jij je voelt of lukt het je om jezelf weer op het juiste spoor te zetten? Met een positieve kijk op zaken ziet het leven er mooier uit, zijn je relaties fijner, is je humeur beter en doe je dingen met minder moeite. Alles kost minder energie.

Soms is er maar een klein steuntje in de rug nodig om je kijk op zaken positief te veranderen en je beter te voelen. Kun jij een steuntje in de rug gebruiken? Mail me dan op jolandamocking@telfort.nl Welk inzicht levert deze post je op? Wil je het hieronder met me delen?

Download mijn E-book

Loop je jezelf soms voorbij omdat je teveel ballen in de lucht houdt? En heb je behoefte aan rust?

Meld je dan nu aan voor regelmatige tips en adviezen per e-mail over rust, ontspanning en genieten. Je ontvangt dan direct mijn e-book met drie praktische tips om snel en eenvoudig rust in je hoofd en in je lijf te krijgen.

Je gegevens zijn uiteraard veilig bij mij en worden niet gebruikt voor andere doeleinden.