De belofte van januari

De kop is eraf, 2021 is een feit! Na het bizarre jaar 2020 hoop ik van harte dat 2021 anders en beter wordt. Hopelijk een jaar met meer ruimte en bewegingsvrijheid. Daar heb ik wel behoefte aan na alle beperkingen van 2020. Kun je het je voorstellen, weer onbelemmerd afspreken met vrienden en lekker naar de bioscoop, theater en festival of op een terras wat drinken in de voorjaarszon? Wat een heerlijk vooruitzicht: dat geeft toch rust en ontspanning bij iedereen?

Structuur

Januari, wat vind ik dat een heerlijke maand! Weer structuur na de o zo gezellige maar onregelmatige feestdagen Vanaf nu gewoon weer over tot de orde van de dag, de regelmaat komt terug (tenzij je je kinderen thuis hebt en je juf moet zijn, dat is een uitdaging). Ik word zo blij van januari. Waar ik aan het einde van een jaar altijd een gevoel van haast krijg – de deadline van 31/12 komt in zicht – ervaar ik januari juist als een maand van rust en ontspanning.

Langer licht

Weet je waarom ik zou van januari houd? Misschien omdat ik in januari geboren ben? Een soort gehechtheid, zeg maar. Zou kunnen. Maar ik ben vooral gek op januari omdat het een maand is die zoveel ruimte biedt. Hoewel het koud is en de dagen nog kort zijn, is al vroeg in januari merkbaar dat de dagen langer worden. Er is ruimte voor licht. Heerlijk, toch? Elke dag een beetje meer. Ook daar word ik blij van. Dit proces gaat ruim een half jaar door: en zelfs in juli en augustus (waarin de dagen al korter worden) voelen de dagen nog als lang, dankzij het mooie weer.

365 dagen tijd

Januari geeft mij ook een gevoel van lucht, het hele jaar ligt nog voor de boeg. Een belofte van tijd, licht en kansen. 365 dagen kans op gezondheid, geluk en voorspoed. Een maand met een nauwelijks  ingehouden, bruisende, levendige energie die niet kan wachten om naar buiten te komen. Ik hou ervan, ondanks dat het een wintermaand is en ondanks dat vele mensen het een saaie maand vinden.

Hoe dan ook, ik hou van deze maand. Hoe is dat bij jou? Wat is jouw favoriete maand en waarom?

www.jolandamocking.nl

Download mijn E-book

Loop je jezelf soms voorbij omdat je teveel ballen in de lucht houdt? En heb je behoefte aan rust?

Meld je dan nu aan voor regelmatige tips en adviezen per e-mail over rust, ontspanning en genieten. Je ontvangt dan direct mijn e-book met drie praktische tips om snel en eenvoudig rust in je hoofd en in je lijf te krijgen.

Je gegevens zijn uiteraard veilig bij mij en worden niet gebruikt voor andere doeleinden.