Duivels dilemma

“Twee geloven op één kussen, daar slaapt de duivel tussen,” zegt ze beslist. “Het kan gewoon niet.” Ze is tot over haar oren verliefd. Haar ogen beginnen te stralen als ze over hem praat, ze komt tot leven en ze heeft een prachtige uitstraling. Dat is wat verliefdheid doet. Maar hij is niet gelovig en zij wel, heel streng gelovig zelfs. Op zondag gaat ze twee keer naar de kerk, haar mobiele telefoon ligt op zondag in de kast en ze draagt alleen rokken en jurken. Op zaterdagavond is ze thuis voordat de klok middernacht slaat, want daarna begint de zondag. Zondag is een rustdag voor haar. Hij gaat daarentegen nooit naar de kerk, streamt filmpjes op zondag en klust in de schuur. Voor hem is zondag een dag om de dingen te doen waar hij gedurende de week niet aan toe komt.

Contrast

Een groter contrast bestaat niet. Zoveel andere leuke jongens en toch valt ze uitgerekend op hem! En is zij bereid om hem te laten lopen, uit angst….voor haar vader. Haar vader zal deze jongen niet accepteren, waarschijnlijk mag hij niet eens binnenkomen. Dat ze inmiddels volwassen is, doet daar niets aan af. Ik zie aan haar gezicht hoe moeilijk ze het heeft. Ik heb met haar te doen. Durft ze echt niet voor zichzelf te kiezen?

Een sprankje ‘eigen ik’

Haar moeder past zich ook aan, daar is het mee begonnen. Haar moeder gaf haar als klein kind de – vaak onbewuste – boodschap mee dat ze haar vader beter niet boos kon maken. Nu, twintig jaar later, zit er een jonge vrouw voor me die niet meer weet wat zij wil, waar zij blij van wordt, wat voor haar belangrijk is. Ze weet vooral wat ze niet wil, helaas niet wat ze wel wil. Maar deze hele leuke jongen raakt een sprankje ‘eigen ik’ in haar aan: hij laat haar voelen dat ze niet haar eigen leven leeft maar dat van haar ouders. En dat het wellicht tijd is om haar hart te volgen?

Innerlijk conflict

Dat juich ik van harte toe. Er gaat niets boven authenticiteit, je eigen pad lopen, je hart volgen. Dat geeft flow en maakt je blij. Aanpassen als manier om conflicten uit de weg te gaan, leidt uiteindelijk tot een conflict met jezelf. En met jezelf moet je het tenslotte je hele leven doen, dus blijf trouw aan jezelf.

Misschien is deze jongen inderdaad de liefde van haar leven. Hoe fijn is het dan dat ze samen gelukkig worden? En misschien blijkt hij toch niet de liefde van haar leven te zijn maar wel de cipier met de sleutels: degene die haar bevrijdt uit de gevangenis van haar opvoeding. Zodat ze kan gaan stralen als de mooie persoonlijkheid die ze is. Misschien durft ze dan in de spiegel te kijken en te zeggen ‘ik hou van mij?’ Ik hoop van harte dat ze het aangaat met deze jongen.

Wil jij je hart volgen?

Wil jij leren om je hart te volgen en je eigen pad te lopen? Mail me dan op jolanda@jolandamocking.nl en boek een gratis kennismakingsgesprek.

Vind je deze blogs leuk om te lezen, meld je dan aan met onderstaande link, zodat je zeker weet dat je er geen één meer mist. Je ontvangt dan tevens mijn e-book met drie gratis tips die je gelijk kunt toepassen.

www.jolandamocking.nl

Download mijn E-book

Loop je jezelf soms voorbij omdat je teveel ballen in de lucht houdt? En heb je behoefte aan rust?

Meld je dan nu aan voor regelmatige tips en adviezen per e-mail over rust, ontspanning en genieten. Je ontvangt dan direct mijn e-book met drie praktische tips om snel en eenvoudig rust in je hoofd en in je lijf te krijgen.

Je gegevens zijn uiteraard veilig bij mij en worden niet gebruikt voor andere doeleinden.