Hallux Valgus

“Au.” Ik kan een kreet niet onderdrukken. We lopen al ruim anderhalf uur in het bos en mijn rechtervoet doet pijn. Al een poosje. Bij elke stap voel ik mijn hallux valgus (scheefgroeiende grote teen). Om pijn te voorkomen, heb ik mijn trouwe wandelschoenen vervangen door wijdere schoenen, maar helaas. ‘Ai’ en ‘oei’ zuchtend, lopen we het laatste stukje.

Thuis aangekomen doe ik met een opgeluchte zucht mijn schoen uit en bekijk de schade: een enorme blaar op mijn hiel en een vurige, rode plek die venijnig pijn doet. En ik weet dat ik nu echt actie moet ondernemen. Waarom heb ik zo lang gewacht?

Eigenlijk weet ik het wel. Dagelijks kom ik in aanraking met cliënten die wel weten dat er werk aan de winkel is maar daar desondanks hun ogen voor sluiten. Ze zoeken excuses om hun problemen niet aan te pakken. Excuses zoals ‘eerst de verbouwing, daarna heb ik rust in mijn hoofd’ of ‘als we eerst maar op vakantie zijn geweest, voel ik mij wel beter.’ En ergens weten ze dat dat niet zo is. Er zijn altijd verklaringen waarom het even niet lekker loopt en altijd redenen om geen actie te ondernemen. Veranderen is lastig dus dat stel je liever uit. Maar als je blijft hangen in je problemen verandert er niets. Langzaam maar zeker voel je je een zeur als je voor de zoveelste keer klaagt of als je merkt dat je vriendinnen bepaalde onderwerpen uit de weg gaan omdat ze geen zin hebben in jouw klaagzang.

Toen ik vanmorgen in het bos stiekem medelijden met mijzelf had vanwege mijn zere teen – want ojee wat doet dat pijn – zag ik een prachtige, majestueuze boom met een cirkel van acht houten bankjes erom heen. Op zeven banken stond welk bedrijf het bankje beschikbaar had gesteld. Op de achtste bank trof ik dit schildje met veelbetekenende tekst.

Oei, die komt binnen, ik voel me aangesproken! Want zo is het precies: als je vandaag doet wat je gisteren deed, zal er morgen niets veranderen. Je wilt toch dat het beter wordt? Het is de hoogste tijd voor een nieuw hoofdstuk. Zie je al voor je hoe mooi het verhaal zal zijn als je aan jezelf gaat werken, nieuwe inzichten krijgt, weer blij kan zijn en kan genieten van de leuke dingen in het leven? En het kan. De keus is aan jou.

Ik heb actie ondernomen. Inmiddels heb ik ruim een maand speciale zooltjes en kan ik mijn wandelschoenen aan. Ik loop weer pijnvrij en geniet.

Hoe is dat bij jou?

Waar heb jij last van? Heb je er genoeg last van om actie te ondernemen? Ik help je graag.  Mail me dan op jolanda@jolandamocking.nl en boek een gratis kennismakingsgesprek.

Vind je deze blogs leuk om te lezen, meld je dan aan met onderstaande link, zodat je zeker weet dat je er geen één mist. Je ontvangt dan tevens mijn e-book met drie gratis tips die je gelijk kunt toepassen.

www.jolandamocking.nl

Download mijn E-book

Loop je jezelf soms voorbij omdat je teveel ballen in de lucht houdt? En heb je behoefte aan rust?

Meld je dan nu aan voor regelmatige tips en adviezen per e-mail over rust, ontspanning en genieten. Je ontvangt dan direct mijn e-book met drie praktische tips om snel en eenvoudig rust in je hoofd en in je lijf te krijgen.

Je gegevens zijn uiteraard veilig bij mij en worden niet gebruikt voor andere doeleinden.