Je hoeft niet te schrikken, hoor

“Mam, wil je me ophalen? Ik ben in het ziekenhuis maar je hoeft niet te schrikken,” hoor ik mijn dochter zeggen als ik de telefoon opneem. Nou, dat valt niet mee: niet schrikken. Ze is aangereden door een auto. Gelukkig is ze er goed van afgekomen, probeert ze me uit te leggen. Snel pak ik mijn jas, tas en sleutels en haast mij naar de auto.

Gehavend maar gezond

In het ziekenhuis schrik ik als ik haar zie: bebloede schrammen en blauwe plekken op haar handen en gezicht, een verbonden been, gescheurde broek en een jas waarvan één mouw ontbreekt. Haar helm is zwaar beschadigd en haar scooter total loss. Wat ben ik blij dat ze haar helm op had! Anders zou het beslist anders afgelopen zijn. Vorige week hadden we er nog discussie over. “Denk om je hoofd, een helm is voor je veiligheid,” betoogde ik. “Weet ik wel maar een scooter gaat niet zo hard en ik weet wat ik doe,” was haar verweer.

Met vallen en opstaan

Soms houd ik mijn hart vast. Opgroeien gaat met vallen en opstaan, kleintjes worden groot en maken hun eigen keuzes. Ik kan haar niet aan de hand blijven nemen zoals dat wel kon toen ze nog een klein meisje was. Maar ja, hart en hoofd vertellen soms een verschillend verhaal.

Loslaten en vertrouwen

Op zulke momenten komt het aan op loslaten. Ik ben er niet altijd goed in als het mijn kinderen betreft. Alsof de navelstreng nooit helemaal doorgeknipt is. Maar uiteindelijk heb ik natuurlijk geen keus, ze is 21 en beslist zelf. En ik kan alleen maar hopen dat ze genoeg basis heeft meegekregen in haar opvoeding zodat ze de juiste keuzes maakt. In dit geval was dat zo: ze droeg haar helm, absoluut de beste keuze! Ik mag loslaten en vertrouwen hebben in haar als persoon.

Hoe is dat bij jou? Is loslaten een ‘dingetje’ of gaat het je moeiteloos af? Durf je erop te vertrouwen dat dingen lopen zoals je hoopt? Of heb je de neiging om te controleren en te sturen zodat je grip houdt? Vertrouwen hebben, geeft ontspanning terwijl controle houden, spanning met zich meebrengt. Wat wil jij?

Wil jij leren om in vertrouwen los te laten?

Mail me dan op jolanda@jolandamocking.nl en boek een gratis kennismakingsgesprek.

Vind je deze blogs leuk om te lezen, meld je dan aan met onderstaande link, zodat je zeker weet dat je er geen één meer mist. Je ontvangt dan tevens mijn e-book met drie gratis tips die je gelijk kunt toepassen.

www.jolandamocking.nl

Download mijn E-book

Loop je jezelf soms voorbij omdat je teveel ballen in de lucht houdt? En heb je behoefte aan rust?

Meld je dan nu aan voor regelmatige tips en adviezen per e-mail over rust, ontspanning en genieten. Je ontvangt dan direct mijn e-book met drie praktische tips om snel en eenvoudig rust in je hoofd en in je lijf te krijgen.

Je gegevens zijn uiteraard veilig bij mij en worden niet gebruikt voor andere doeleinden.