Oogkleppen

Samen met een vriendin zoef ik geruisloos over de paden in natuurgebied De Posbank. We hebben elektrische scooters gehuurd en verkennen de omgeving. Het is echt april-doet-wat-hij-wil weer: een zonnetje schijnt in mijn gezicht en tegelijkertijd ben ik blij dat ik een sjaal en handschoenen aan heb want er waait een koude wind. We toeren door de omgeving en genieten van het prachtige landschap en de rust die ervan uitgaat.

Vierspan

Opeens verstoort het geluid van hoefgekletter de stilte: een vierspan komt aangereden. Grote, sierlijke paarden, vol in het tuig. Op de bok zit een man die met rustige handbewegingen de teugels aanhaalt of laat vieren. Het valt me op dat de paarden oogkleppen op hebben. Door de oogkleppen schrikken ze niet van onverwachte bewegingen die van opzij komen: die zien ze eenvoudigweg niet. Hun blik is – noodgedwongen – strak vooruit gericht.

Oogkleppen

Hoe is dat bij jou? Word jij ook weleens zo in beslag genomen door je werk, je gezin of doelen die gehaald moeten worden dat je geen oog meer hebt voor je omgeving? Ga je maar door op de automatische piloot? Oogkleppen op, blik vooruit, doorgaan en je niet af laten leiden. Klinkt als iemand met een duidelijke focus.

Gemiste kans

Aan de andere kant: hoe gelukkig word je hiervan? Als je na jaren je oogkleppen afdoet en tot de conclusie komt dat alles om je heen in puin gevallen is? Dat je jezelf jarenlang voorbijgelopen bent maar nauwelijks vrienden meer hebt? Als je beseft dat je eigenlijk niet bewust van je kinderen hebt genoten en dat ze nu groot zijn? Als je je weer aan je partner voor moet stellen omdat je langs elkaar heen geleefd hebt en elkaar niet meer kent? Als je merkt dat je veel gezellige momenten van rust, ontspanning en genieten hebt gemist?

Ratrace

Zeg eens eerlijk, herken je jezelf in bovenstaand verhaal? Maak je je stiekem een beetje zorgen of je ooit uit die ratrace kunt stappen? Wat, als je besluit het roer om te gooien en meer tijd voor jezelf en je naasten te maken? Tijd voor rust, ontspanning en genieten van leuke dingen.

Breder perspectief

Diep van binnen weet je wat je wil. Alleen durf je niet. Je denkt: ‘ik kan het niet.’ Maar waarom niet? Met oogkleppen op heb je een beperkt blikveld. Wat je ziet zijn belemmeringen. Doe je je oogkleppen af, dan heb je een breder perspectief en zie je kansen en mogelijkheden. Denk niet: ‘ik kan het niet’ maar vraag je af: ‘hoe kan het wel?’ Voel maar eens wat er in je lichaam gebeurt als je deze vraag stelt. Voel maar hoe hoopvol dat voelt. Je stelt jezelf open voor kansen en mogelijkheden. Die liggen namelijk buiten het blikveld van de oogkleppen.

Wil je leren om je oogkleppen af te zetten en weer voluit te leven en te genieten van de leuke dingen in het leven? Mail me dan op jolanda@jolandamocking.nl en boek een gratis kennismakingsgesprek.

Vind je deze blogs leuk om te lezen, meld je dan aan met onderstaande link, zodat je zeker weet dat je er geen één meer mist. Je ontvangt dan tevens mijn e-book met drie gratis tips die je gelijk kunt toepassen.

www.jolandamocking.nl

Download mijn E-book

Loop je jezelf soms voorbij omdat je teveel ballen in de lucht houdt? En heb je behoefte aan rust?

Meld je dan nu aan voor regelmatige tips en adviezen per e-mail over rust, ontspanning en genieten. Je ontvangt dan direct mijn e-book met drie praktische tips om snel en eenvoudig rust in je hoofd en in je lijf te krijgen.

Je gegevens zijn uiteraard veilig bij mij en worden niet gebruikt voor andere doeleinden.