Sculptuur van je leven

Peinzend kijk ik naar de abstracte sculptuur die ik drie jaar geleden heb gemaakt, na een ingrijpende periode in mijn leven. Net zoals ik deze sculptuur gecreëerd heb, heb ik toen mijn leven weer vormgegeven. Het was een bijzondere en leerzame periode.

Ruwe steen

Met een ruwe steen ben ik begonnen, een blok, vormeloos maar met veel potentie. Waar begin ik? Soms bezeer ik me aan de scherpen randen en de hoeken van de steen. Raspend en vijlend komt er enige vorm in maar het kan nog alle kanten op. De uiteindelijke vorm heb ik nog niet helder, maar dat geeft niet. Voorzichtig ontstaan de contouren. Naarmate ik helderder heb hoe het beeld eruit moet zien, kan ik doelgerichter werken. Al vijlend en polijstend ontstaat onder mijn handen de definitieve vorm. De afwerklaag van wax zorgt voor glans.

Krasjes op je ziel

Zo gaat het ook in het leven. Soms zit het mee, soms zit het tegen. Dat weten we toch allemaal? Niemand wordt volwassen zonder krasjes op zijn ziel, dus hier en daar een kras of buts is niet erg. Maar als je er last van hebt in je dagelijkse functioneren, is het tijd om de regie te nemen en actief te schaven en polijsten aan je leven.

Sculptuur van je leven

Wat doe jij als je je bezeert aan de scherpe randen van het leven? Onderneem je actie om deze randjes te polijsten en te waxen zodat je weg soepel en glad verloopt? Of val je stil? Het gaat er immers niet om wat je overkomt, maar hoe je ermee omgaat. Ben je proactief genoeg om de sculptuur van je leven vorm te geven en de glans terug te brengen?  Je hebt een keuze! Altijd, ook als alles tegen lijkt te zitten. Het begint allemaal met een besluit. Gedurende het proces van bijschaven, schuren en polijsten ontstaat de definitieve vorm en ga je steeds meer glanzen.  

Proces

Van mijn eerste sculptuur heb ik veel geleerd over het proces waar ik toen middenin zat. Gisteren ben ik geïnspireerd begonnen met een volgende sculptuur. Een kleintje weliswaar, een sokkel voor een bronzen vogeltje dat al een jaar op de kast ligt en een mooiere plaats verdient. Desondanks voelde ik eerder niet de drang om ermee aan de slag te gaan. Nu wel. Kennelijk is er werk aan de winkel? Ik kijk nu al uit naar het proces.

Behoefte aan schaven en polijsten?

Wil jij de scherpe randjes van je leven bijschaven en polijsten? Zodat je gaat glanzen en stralen? Ben je toe aan een volgende stap in je proces? Ik help je hier graag bij.
Mail me dan op jolanda@jolandamocking.nl en boek een gratis telefonisch kennismakingsgesprek waarin ik je enkele waardevolle tips geef die je direct kunt toepassen.

Vind je deze blogs leuk om te lezen, meld je dan aan op www.jolandamocking.nl zodat je zeker weet dat je er geen één meer mist. Je ontvangt dan tevens mijn e-book met drie gratis tips die je gelijk kunt toepassen.

Download mijn E-book

Loop je jezelf soms voorbij omdat je teveel ballen in de lucht houdt? En heb je behoefte aan rust?

Meld je dan nu aan voor regelmatige tips en adviezen per e-mail over rust, ontspanning en genieten. Je ontvangt dan direct mijn e-book met drie praktische tips om snel en eenvoudig rust in je hoofd en in je lijf te krijgen.

Je gegevens zijn uiteraard veilig bij mij en worden niet gebruikt voor andere doeleinden.