Songfestival

Vanavond is het Eurovisie Songfestival, een waar spektakel van zang en dans. De Nederlandse Duncan Laurence won de laatste editie dus is Nederland nu gastland en Rotterdam de ‘place to be.’ Al is de bank thuis natuurlijk ook een goede optie. Hapje en drankje erbij en voilà, de avond kan niet meer stuk. Kneuterig? Nou, wij zijn fan. Gewoon genieten!

Uitbundig

Wat een diversiteit aan liedjes, aan zangers en aan lichtshows. Ik heb grote bewondering voor deze artiesten. Wat een lef moet je hebben om op te treden voor 200 miljoen kijkers wereldwijd. Zouden sommige zangers daarom zulke uitbundige kleding dragen? Om zich te beschermen tegen alle blikken die op hen gericht zijn?

Contrast

Het contrast tussen de zangers is groot. De ene zanger komt in spijkerbroek en t-shirt het podium op en scoort hoge ogen, zoals de Duitse Michael Schulte enkele jaren geleden. Weet je nog: You let me walk alone? Over het overlijden van zijn vader. Hij heeft voldoende zelfvertrouwen (of is het Duitse degelijkheid?) om zichzelf te zijn op het podium. Hij doet wat hij doen moet en scoort een hit. What you see is what you get, geen dubbele bodem, authenticiteit. Andere zangers verdwijnen in een spectaculaire lichtshow en gaan schuil achter glamoureuze kleding. Vaak gaan ze roemloos ten onder en horen we nooit meer iets van hen. De nadruk ligt op de buitenkant en die is vergankelijk, zo blijkt maar al te vaak.

Geleende pluimage

Voor mij gaat dit over binnenkant versus buitenkant. Over authenticiteit versus uiterlijke schijn. De buitenkant is geleende pluimage en aan erosie onderhevig. De binnenkant is van jezelf en kan alleen groeien. Maar stel dat je binnenkant (nog) niet zo stevig is? Dan heb je wellicht glamour nodig om dit kwetsbare deel af te schermen. Maar wat als je binnenkant nooit in het licht staat en geen kans krijgt om zich te ontwikkelen? Wat jammer! Je kunt niet op jezelf vertrouwen en bent afhankelijk van een kunstmatige buitenkant.

Sterke binnenkant

Stel je voor; je binnenkant wordt sterk. Je hebt geen (leeg) omhulsel meer nodig om stevig te staan. Je hebt zelfvertrouwen en bent sterk genoeg om voor jezelf te staan. Je straalt van binnen uit, eigen kracht. Je straalt rust en vertrouwen uit. Het leven is als een spiegel: wat je uitzendt, krijg je terug. Als je rust en vertrouwen uitstraalt, is dat wat je terugkrijgt. Hoe fijn zou dat zijn?

Authentiek

Daarom geniet ik het meest van de zangers en zangeressen die authentiek zijn en in hun liedje hun eigen verhaal vertellen en laten horen welke emoties erin besloten liggen. Of die in hun eigen taal zingen in plaats van voor het veilige Engels te kiezen. Dan maakt het geen bal meer uit hoe hun outfit eruit ziet. Michael Schulte heeft dat goed begrepen. Hopelijk vindt zijn voorbeeld vanavond navolging. Ik nestel me op de bank met een pot thee en zoutjes en ga genieten.

Glamour nodig?

Heb jij glamour nodig om je binnenkant te beschermen? Hoe zou het zijn als je authentiek kan zijn en je binnenkant en buitenkant met elkaar overeenkomen? Zodat je rust voelt en ontspannen kan genieten van leuke dingen? Als je je nog niet zo authentiek voelt, help ik je daar graag bij. Mail me dan op jolanda@jolandamocking.nl en boek een gratis kennismakingsgesprek.

Vind je deze blogs leuk om te lezen, meld je dan aan met onderstaande link, zodat je zeker weet dat je er geen één mist. Je ontvangt dan tevens mijn e-book met drie gratis tips die je gelijk kunt toepassen.

www.jolandamocking.nl

Download mijn E-book

Loop je jezelf soms voorbij omdat je teveel ballen in de lucht houdt? En heb je behoefte aan rust?

Meld je dan nu aan voor regelmatige tips en adviezen per e-mail over rust, ontspanning en genieten. Je ontvangt dan direct mijn e-book met drie praktische tips om snel en eenvoudig rust in je hoofd en in je lijf te krijgen.

Je gegevens zijn uiteraard veilig bij mij en worden niet gebruikt voor andere doeleinden.