Sprong in het diepe

“Vertel eens wat je getekend hebt?” vraag ik belangstellend aan hem. Ik kijk naar een prachtige kindertekening, die met passie getekend is maar wel toelichting nodig heeft om te weten wat het is. Enthousiast begint hij te vertellen: zijn huis, zijn vriendje, de hond, de kat van de buren, het vliegtuig met de veel te grote piloot, een enorme zon en heel veel blauwe lucht. Het gevoel van vrijheid spat er vanaf.

Avonturen

Ik kijk naar de tekening terwijl hij vertelt maar meer nog kijk ik naar hem: een kind van zeven jaar met glanzende ogen dat vol overgave een tekening voor mij gemaakt heeft. Hij vertelt dat hij later die piloot wil worden: lekker vliegen en in alle tuinen kijken. Zijn fantasie gaat met hem op de loop als hij vertelt over de avonturen die de piloot zal beleven.

Altijd een oplossing

Heerlijk om te zien dat op zevenjarige leeftijd de wereld een speelveld van ongekende mogelijkheden is. Alles kan, niets is te gek. Piloot worden? Natuurlijk wel. Koning worden? Geen enkel probleem, ook al willen je vriendjes hetzelfde. Kinderen zien geen problemen, er is altijd een oplossing. Kinderen zitten vol nog zelfvertrouwen en zijn nieuwsgierig naar nieuwe kansen en mogelijkheden. Dus als ik vraag om een tekening te maken, pakken ze kleurpotloden en gaan aan de slag. Ze vragen zich niet af of ze het kunnen.

Ik kan het niet

Hoe anders is dat met volwassenen? Als ik aan een volwassen cliënt vraag om een tekening te maken, is steevast de reactie ‘ik kan niet tekenen.’ Zelfvertrouwen heeft plaatsgemaakt voor angst om te falen. Maar angst is een slechte raadgever: angst houdt je gevangen in een strak keurslijf. Weg gevoel van vrijheid. Het is zo jammer om jezelf klein te houden en nieuwe kansen te laten liggen. Toch komt het veel voor.

Het stemmetje op je schouder

Hoe is dat bij jou? Je droomt misschien van een andere baan, nieuwe studie, ander huis, andere….? Je zou wel anders willen maar anders is eng, want onbekend. Je weet wat je hebt en niet wat je krijgt. Dus blijf je zitten waar je zit, onzeker, ontevreden.  En dat stemmetje op je schouder blijft zeuren…

Stoute schoenen

Is het tijd om de stoute schoenen aan te trekken? Wat kan je gebeuren? Sluimert het gevoel van vrijheid en mogelijkheden nog ergens diep in je? Vertrouw op je eigen kracht. Stel je eens voor dat je meer zelfvertrouwen hebt en je positief naar jezelf kijkt? Kun je al voelen hoe blij je daarvan wordt? Spring maar in het diepe, dan is de kans dat je je pijn doet immers minder groot dan dat je in het ondiepe springt en in de marge blijft rommelen.

Sprong in het diepe

Wil jij je weer vrij voelen en nieuwe kansen en mogelijkheden voor jezelf ontdekken? Spring in het diepe! Ik help je hier graag bij.
Mail me dan op jolanda@jolandamocking.nl en boek een gratis telefonisch kennismakingsgesprek waarin ik je enkele waardevolle tips geef die je direct kunt toepassen.

Vind je deze blogs leuk om te lezen, meld je dan aan op www.jolandamocking.nl zodat je zeker weet dat je er geen één meer mist. Je ontvangt dan tevens mijn e-book met drie gratis tips die je gelijk kunt toepassen.

Download mijn E-book

Loop je jezelf soms voorbij omdat je teveel ballen in de lucht houdt? En heb je behoefte aan rust?

Meld je dan nu aan voor regelmatige tips en adviezen per e-mail over rust, ontspanning en genieten. Je ontvangt dan direct mijn e-book met drie praktische tips om snel en eenvoudig rust in je hoofd en in je lijf te krijgen.

Je gegevens zijn uiteraard veilig bij mij en worden niet gebruikt voor andere doeleinden.