Welk huis ben jij?

Vanmiddag ben ik bij een vriendin geweest die ik al lang niet meer gezien heb. We wandelen langs de Vecht en genieten van de prachtige omgeving. Grote landhuizen afgewisseld met schattige prieeltjes, veel groen, water en volop boten. Al wandelend valt mijn oog op een rij huizen met prachtige gevels (zie foto). Huizen met een puntgevel of met een trapgevel, met unieke dakkapellen en met roede verdeelde ramen. Huizen van verschillende hoogte en ontwerp. Ze staan gebroederlijk naast elkaar en bieden de voorbijganger een mooi aanzien. Een scherp contrast met de rijtjes huizen in nieuwbouwwijken. Ook mooi maar met een hele andere uitstraling. Aan de buitenkant onderscheidt het ene huis zich niet van het andere, alle huizen zijn identiek. De bijzondere huizen daarentegen blijven langer in mijn gedachten hangen.

Rijtjeshuis

Ik realiseer mij dat ik in mijn praktijk veel vrouwen zie die – als ze voor de eerste keer komen – lijken op rijtjeshuizen. En dan natuurlijk niet letterlijk, hè? Dat snap je wel. Wat ik bedoel is dat veel vrouwen bereid zijn om zich aan te passen. Ze cijferen zichzelf weg voor partner en kinderen. Familie en collega’s kunnen altijd op hen rekenen. Voor zichzelf hebben ze echter niet zoveel tijd en aandacht. Ze gaan mee in de vaart der volkeren en verliezen uit het oog wat hun eigen wensen en verlangens zijn. Ze voelen zich als een rijtjeshuis: eenheidsworst. Hun leven is weinig dynamisch en grijs geworden. “Als de kinderen maar tevreden zijn, dan ben ik het ook” hoor ik vaak. Maar is dat zo? Ben je gelukkig als je je eigen wensen en verlangens negeert? Nee, toch? Of ben je in plaats van een rijtjeshuis liever een ‘gevelhuis?’

In het licht

Wat maakt dat je je eigen behoeften negeert? Als je jezelf voortdurend wegcijfert verlies je je sprankeling en glans. Daar knap je niet van op en daar voel je je niet beter door. Stop er maar mee, er zijn genoeg grijze muizen. Stap uit de schaduw en zet jezelf in het licht. Laat je maar zien en onderscheid je. Stel je eens voor hoe je je voelt als je oog hebt voor je eigen wensen en verlangens en daar gehoor aan geeft? Want heeft niet iedereen de behoefte om uniek te zijn en gezien te worden? Volg je hart, breng je unieke talenten naar het licht en schitter. Wees kleurrijk als een caleidoscoop.

Liever bijzonder dan standaard?
Wil je weer een bijzonder huis zijn in plaats van een rijtjeshuis? Zodat je unieke eigenschappen en kwaliteiten aan het licht komen en je weer sprankelt? Mail me dan op jolanda@jolandamocking.nl en boek een gratis kennismakingsgesprek.

Vind je deze blogs leuk om te lezen, meld je dan aan met onderstaande link, zodat je zeker weet dat je er geen één mist. Je ontvangt dan tevens mijn e-book met drie gratis tips die je gelijk kunt toepassen.

www.jolandamocking.nl

Download mijn E-book

Loop je jezelf soms voorbij omdat je teveel ballen in de lucht houdt? En heb je behoefte aan rust?

Meld je dan nu aan voor regelmatige tips en adviezen per e-mail over rust, ontspanning en genieten. Je ontvangt dan direct mijn e-book met drie praktische tips om snel en eenvoudig rust in je hoofd en in je lijf te krijgen.

Je gegevens zijn uiteraard veilig bij mij en worden niet gebruikt voor andere doeleinden.