Zij + hij + ik = website

Wat ben ik trots op haar, mijn creatieve dochter! Dat ik voor mijn nieuwe website hulp zou vragen aan een websitebouwer, stond voor mij buiten kijf. ICT is op z’n zachts gezegd ‘niet mijn ding’. Dat ik hulp zou vragen aan mijn dochter was minder vanzelfsprekend. Niet omdat ik dat niet wil maar omdat ik er domweg niet aan gedacht heb. Ze blijft voor mij toch ‘mijn kleine meisje’. Maar kleintjes worden groot, gaan hun eigen weg en ontwikkelen hun talenten. En ontwerpen blijkt echt een talent van haar te zijn. Kijk maar naar mijn website!

Van praatstuk naar ontwerp

Van het eerste basisontwerp van de websitebouwer werd ik niet echt warm van binnen, zal ik maar zeggen. Nu is dat niet vreemd, het is een praatstuk om aan te sleutelen. Maar hoe kon ik duidelijk verwoorden wat ik wilde als ik dat zelf niet helder had? Wat is er technisch mogelijk en wat niet?

Dus toen mijn dochter voorstelde om een leuk ontwerp te maken, heb ik dat aanbod met beide handen aangepakt. Ze studeert Communicatie en Multimediadesign aan de HAN dus ICT is wel háár ding.

En wat heeft ze het goed gedaan! Wat een mooi resultaat: kleurrijk en toch stijlvol, helder en overzichtelijk, precies zoals ik het mooi vind. De ‘jongens’ van de websitebouwer hebben het ontwerp vertaald in een technisch hoogstandje.

Lessen van kinderen

Wat ik leerde van het website-traject is dat ik mijn oude overtuiging dat ik mijn eigen zaken moet oplossen overboord mag zetten. Hulp vragen is prima. Alleen ga je snel maar samen kom je verder. Ieder heeft zijn/ haar eigen talent. Wat is het een mooie samenwerking geworden: mijn dochter voor het ontwerp, de websitebouwer voor de techniek en ik voor de input. Samenwerking en verbinding waren de sleutelwoorden.

Mijn tweede les in dit traject is dat ik mijn dochter mag zien als de jongvolwassene die ze is, met haar eigen talenten.

Als ouder ben je lang het voorbeeld voor je kind. Je leert je kind praten, fietsen, sociaal gedrag etc. Maar naarmate kinderen ouder worden, hebben ze je minder nodig, althans op een andere manier. Ze gaan studeren, ze halen hun rijbewijs en vriendjes doen hun intrede.

Mijn kind blijft altijd mijn ‘kind’, maar kleintjes worden groot en het is mooi om met andere ogen naar haar te kijken. Wat is ze mooi geworden: van binnen en van buiten. Nu ze doet wat haar passie is, komt ze tot bloei. Ze wordt steeds kleurrijker en ze geniet met volle teugen van het leven.

Welke indruk? Laat je het weten?

Hoe kijk jij naar jezelf? Zie je jezelf als kleurrijk en geniet je van het leven? Gebruik je je talenten en kom je tot bloei? Fijn als je hier volmondig ‘ja’ op kunt zeggen.

Wil je je verder ontwikkelen op dit gebied en kun je hier wel wat hulp bij gebruiken? Kijk dan eens op de website wat ik voor je kan betekenen.

Ik wil je van harte uitnodigen om een kijkje te nemen op mijn nieuwe website (met dank aan mijn dochter en de websitebouwer).

Download mijn E-book

Loop je jezelf soms voorbij omdat je teveel ballen in de lucht houdt? En heb je behoefte aan rust?

Meld je dan nu aan voor regelmatige tips en adviezen per e-mail over rust, ontspanning en genieten. Je ontvangt dan direct mijn e-book met drie praktische tips om snel en eenvoudig rust in je hoofd en in je lijf te krijgen.

Je gegevens zijn uiteraard veilig bij mij en worden niet gebruikt voor andere doeleinden.