De helende kracht van seksuele energie

Ze ziet er anders uit. Haar ogen stralen, haar houding is open. Ze is verliefd, gaat er door me heen. Liefde doet iets met mensen: het leven lijkt lichter, alles gaat makkelijker en problemen verdwijnen als sneeuw voor de zon.
Ze beaamt mijn vraag met een brede lach: “klopt, ik ben verliefd tot over mijn oren.” En ze vertelt hoe ze hem heeft leren kennen via een datingsite, over de leuke chatgesprekken en dat ze al snel hebben afgesproken. Inmiddels hebben ze enkele dates gehad en is het ‘dikke mik.’ De liefde staat haar goed.

Pijnpunten

Hoe anders was het een jaar geleden toen ze voor het eerst over de drempel van de praktijk stapte? Ze was moe en lusteloos, twijfelde aan alles maar vooral aan zichzelf. In het afgelopen jaar heeft ze veel progressie gemaakt maar er zijn thema’s die té precair zijn en die ze nog uit de weg gaat. Heel begrijpelijk: niemand gaat vrijwillig naar de pijnpunten in haar leven.

Seksuele energie

Maar nu stroomt de seksuele energie die ze zolang onderdrukt heeft, vrijelijk door haar lijf en dat doet haar goed. Seksuele energie is één van de krachtigste vormen van energie. En begrijp me goed, met seksuele energie heb ik het over seksualiteit en niet over seks. Seksualiteit is er vanaf de geboorte. Dan heeft het de vorm van knuffelen en aandacht geven aan een baby zodat de baby vertrouwen krijgt in zijn ouders en in zichzelf. Op school gaat het over meisjes die giebelen over jongens en jongens die stoer doen om indruk te maken op meisjes en nog weer later krijgt seksualiteit een volwassen vorm. Dan gaat seksualiteit over verbinding, betrokkenheid, aanraking, je vrouw voelen, lekker in je vel zitten en het leven ten volle leven.

Helende energie

Seksuele energie is een helende energie die zorgt voor beweging, expressie van levenskracht, levenslust en creativiteit. Alle zintuigen staan open en zijn ontvankelijk. Door haar vriend wordt haar seksuele energie geprikkeld. Ze voelt zich mooi, lief, gewaardeerd en gezien. Haar zelfwaardering is er enorm op vooruit gegaan waardoor ze nu precaire thema’s aan durft te gaan. Hoe mooi is dat?

Eigen keuzes maken

Ze vertelt over haar dromen: een eigen huis, een wereldreis maken, werken met dieren in plaats van werken op kantoor zoals ze nu doet. Ze zou willen dat ze deur uit zou durven zonder eerst haar  make-up in orde te maken. Ze wil zich vrij voelen en zelf keuzes maken in plaats van die keuzes te laten bepalen door (de goedkeuring van) haar ouders.

Over haar angst heen

Dus gaan we aan de slag met grenzen trekken, eigen kracht voelen en ruimte innemen. Met het zelfvertrouwen en de energie die ze nu voelt, durft ze over haar angst heen te stappen om deze precaire thema’s aan te pakken. Ze voelt dat de tijd rijp is, ze gaat ervoor.

Hoe is het met jou?

Wil jij je seksuele energie weer voelen? Heb jij thema’s die je graag wil oplossen? Als je wilt dat ik met je meekijk, mail me dan op jolanda@jolandamocking.nl en boek een gratis kennismakingsgesprek.

Vind je deze blogs leuk om te lezen, meld je dan aan met onderstaande link, zodat je zeker weet dat je er geen één mist. Je ontvangt dan tevens mijn e-book met drie gratis tips die je gelijk kunt toepassen.

www.jolandamocking.nl

Download mijn E-book

Loop je jezelf soms voorbij omdat je teveel ballen in de lucht houdt? En heb je behoefte aan rust?

Meld je dan nu aan voor regelmatige tips en adviezen per e-mail over rust, ontspanning en genieten. Je ontvangt dan direct mijn e-book met drie praktische tips om snel en eenvoudig rust in je hoofd en in je lijf te krijgen.

Je gegevens zijn uiteraard veilig bij mij en worden niet gebruikt voor andere doeleinden.