Happy End

Gisteren ben ik met een vriendin naar de voorstelling Soldaat van Oranje in Katwijk geweest. Een indrukwekkende voorstelling die het verhaal vertelt van het verzet in de Tweede Wereldoorlog met verzetsheld Erik Hazelhoff Roelfzema in de hoofdrol. Samen met vele anderen zat hij in het verzet en streed hij voor vrede en veiligheid in Nederland. Dankzij hun strijd en doorzettingsvermogen leven wij al weer ruim vijfenzeventig jaar in een vrij land en kunnen wij ons vrij bewegen en vrij denken.

Opgesloten in je hoofd

Aan dat laatste, vrijheid van denken, ontbreekt het wel eens bij mijn cliënten. Ik merk dat veel vrouwen zich opgesloten voelen in hun hoofd, zij piekeren wat af. Vrouwen passen zich over het algemeen makkelijk aan hun partner en/of kinderen aan en verliezen daarbij zichzelf uit het oog. Ze hebben soms moeite met ‘nee’ zeggen. En grenzen aangeven is op z’n zachts gezegd wel eens ‘een dingetje.’ Tel daarbij op dat ze zich regelmatig niet gehoord voelen (ook al is dat iets dat je meestal zelf creëert) en de onvrijheid van denken is geboren. Het leidt doorgaans tot negatieve gedachten, piekeren, moedeloosheid, gebrek aan energie en slecht slapen.

Hoe keer je dit patroon?

Herken je jezelf in bovenstaand verhaal? Lastig om dat patroon te keren, toch? Hoe vaak heb je al geprobeerd om je partner en kinderen duidelijk te maken dat ze rekening met je mogen houden? Je doet toch zoveel voor hen? Hoe vaak heb je al met afgunst gekeken naar (mannelijke) collega’s die moeiteloos grenzen trekken en ‘nee’ zeggen. Kon jij dat maar zonder je daarover schuldig te voelen.

Jouw Happy End

Het verhaal van Erik Hazelhoff liep goed af, Nederland werd bevrijd en we herdenken elk jaar op 5 mei dat we vrij zijn en onze stem mogen laten horen. Wil jij jouw verhaal ook een happy end geven, weer vrij zijn in je hoofd zodat je je stem kunt laten horen en een nieuwe start kunt maken? Einde piekeren, weer lekker slapen, je weer goed en energiek voelen en voor jezelf opkomen zodat op een vriendelijke manier ‘nee’ zeggen en grenzen trekken vanzelfsprekend voor je worden?

Wil jij 2022 goed afsluiten en een nieuwe start maken in 2023?

Sluit dan 2022 goed af en mail me op jolanda@jolandamocking.nl Boek een gratis telefonisch kennismakingsgesprek zodat je in 2023 goed van start kunt en je de 2.0 versie van jezelf creëert.

Vind je deze blogs leuk om te lezen, meld je dan aan op www.jolandamocking.nl zodat je zeker weet dat je er geen één meer mist. Je ontvangt dan tevens mijn e-book met drie gratis tips die je gelijk kunt toepassen.

Download mijn E-book

Loop je jezelf soms voorbij omdat je teveel ballen in de lucht houdt? En heb je behoefte aan rust?

Meld je dan nu aan voor regelmatige tips en adviezen per e-mail over rust, ontspanning en genieten. Je ontvangt dan direct mijn e-book met drie praktische tips om snel en eenvoudig rust in je hoofd en in je lijf te krijgen.

Je gegevens zijn uiteraard veilig bij mij en worden niet gebruikt voor andere doeleinden.