Jaar van het Konijn

Nieuwjaarswensen op 22 januari? Beetje vreemd, toch? Maar niet als je kijkt naar de Chinese kalender. Want vandaag begint het Chinese nieuwjaar. Bij dezen dus de allerbeste wensen voor 2023 😊! Het is mijn eerste blog van dit jaar, dus nieuwsjaarwensen zijn toepasselijk.

Door mijn studie heb ik minder tijd om te schrijven. Het is je vast wel opgevallen dat er niet meer wekelijks een blog door je digitale brievenbus rolt? Gelukkig studeer ik over enkele maanden af en heb ik dan weer meer tijd. Maar dat terzijde. Even terug naar de Chinese kalender. Volgens de Chinese astrologie is 2023 het jaar van het Konijn.

Het jaar van het Konijn

Het jaar van het Konijn, wat betekent dat? Als ik even google, zie ik eigenschappen als hooggevoelig, nederig, diplomatiek, zachtaardig, waakzaam, geestig, snel, vriendelijk, geduldig maar ook verantwoordelijk, ingetogen, puur hart, makkelijk in de omgang maar Konijnen hebben moeite met zelfcontrole. Het Konijn staat symbool voor geluk, vrede en geduld, met liefde, waardering en rust in het vooruitzicht voor 2023.

In welk astrologisch hokje pas jij?

Heerlijk toch om op die manier naar jezelf te kijken? Veel mensen zijn (met name in januari) gek op astrologie en de Chinese ‘dierenriem.’ Zo kom je immers te weten in welk astrologisch hokje je valt, welke eigenschappen je hebt en wat je in 2023 kunt verwachten?

Het is iets gecompliceerder

Was het maar zo simpel. Mensen zitten gecompliceerder in elkaar dan dat. Sandra bijvoorbeeld; zij is geboren in 1987 en is volgens de Chinese horoscoop een Konijn. Ik herken in haar de eigenschappen hooggevoelig, vriendelijk, zachtaardig, diplomatiek, geestig, puur hart en moeite met zelfcontrole. Met name dat laatste brengt haar soms in de problemen. Ze heeft veel plannen maar de meeste ervan komen niet verder dan haar fantasie. Bedenken is één, uitvoeren is wat anders.

Afspraak met jezelf

Ze belooft zichzelf keer op keer dat ze nu écht gaat doen wat ze van plan is maar er lijkt altijd een reden te zijn om het toch maar niet te doen. Ze baalt van zichzelf. En ze is stiekem een beetje jaloers op haar beste vriendin Chantal die als geen ander afspraken met zichzelf nakomt. Neemt Chantal zich voor om lid te worden van een sportvereniging of een dieet te volgen? Dan doet ze dat ook en kijkt na verloop van tijd terug op een goede conditie en een tevreden gevoel over haar lichaam. Dat wil Sandra ook.

Natte vinger

“Maar,” zegt ze: “ik ben met een natte vinger te lijmen.” Ze laat zich makkelijk overhalen waardoor afspraken die ze met zichzelf maakt naar de prullenbak verdwijnen. Daar baalt ze van en ze slaat zichzelf figuurlijk om de oren. Ze vindt zichzelf een slappeling. Dat doet haar zelfbeeld en haar zelfvertrouwen geen goed.

Goed voornemen

Daarom gaan we aan de slag met de thema’s zelfcontrole, zelfbeeld en zelfvertrouwen. “Als ik dan toch een Konijn ben, wil ik ook een package deal” zegt ze, met een knipoog naar de eigenschappen die een Konijn worden toegedicht. “Geluk, vrede en geduld die leiden naar liefde, waardering en rust. Dat klinkt bijzonder aantrekkelijk.” Een goed voornemen! Zij komt er wel, denk ik tevreden.

Wil jij ook een package deal?

Ga jij ook voor een package deal? Voor het totaalplaatje zodat je de beste versie van jezelf wordt? Als je wilt dat ik met je meekijk, mail me dan op jolanda@jolandamocking.nl en boek een gratis kennismakingsgesprek.

Vind je deze blogs leuk om te lezen, meld je dan aan met onderstaande link, zodat je zeker weet dat je er geen één mist. Je ontvangt dan tevens mijn e-book met drie gratis tips die je gelijk kunt toepassen.

www.jolandamocking.nl

Download mijn E-book

Loop je jezelf soms voorbij omdat je teveel ballen in de lucht houdt? En heb je behoefte aan rust?

Meld je dan nu aan voor regelmatige tips en adviezen per e-mail over rust, ontspanning en genieten. Je ontvangt dan direct mijn e-book met drie praktische tips om snel en eenvoudig rust in je hoofd en in je lijf te krijgen.

Je gegevens zijn uiteraard veilig bij mij en worden niet gebruikt voor andere doeleinden.