Kleur bekennen

Tevreden zit ik op de bank en lees mijn aantekeningen door. Ik kijk terug op een inspirerende bijscholingsdag. Dit keer was het thema Verbinding. Na alle coronaperikelen en een oorlog in Oekraïne waarin verbinding ver te zoeken is, is dit wel een zeer toepasselijk thema. Want hoe maak je verbinding als de kogels om je oren vliegen of als je twee jaar overwegend thuis gezeten hebt?

Cirkeloefening

De meest in het oog springende oefening vandaag was de ‘cirkeloefening.’ Zes cirkels inkleuren die elkaar deels overlappen en gerangschikt liggen rond een centrale cirkel. Iedereen die op de kleuterschool gezeten heeft, moet dat kunnen, toch?
Aandachtig zitten we te kleuren, alsof we kleuters zijn die geconcentreerd een tekening voor Moederdag maken. Eerst de rode cirkel, die staat voor het basischakra, vervolgens de oranje cirkel die staat voor het tweede chakra en door tot aan de laatste cirkel. Iedereen verzonken in haar eigen werk. Het grappige is dat er – omdat de cirkels elkaar deels overlappen – een enorme schakering van kleuren ontstaat als je cirkel voor cirkel inkleurt.  

Harmonisch schouwspel

Vreemd hè? We hebben toch allemaal geleerd om netjes te kleuren, niet te krassen en binnen de lijntjes te blijven? Ik voel me als een kind dat betrapt wordt met de hand in de snoeppot. Alsof ik iets doe dat niet mag en elk moment berispt kan worden. Alsof ik de juffrouw van vroeger op school hoor. Maar nu is het juist de opdracht om kleuren over elkaar heen te zetten. Bijzonder om te voelen wat er gebeurt in mijn lichaam als ik dat doe. Ik ervaar de verbinding die het geeft tussen de cirkels en de rust die hierdoor ontstaat. Het is inspirerend. Er komen allerlei gedachten in me op, die ook weer voorbijdrijven. Het resultaat? Een harmonisch schouwspel van kleuren.

Metafoor

Wat gaat dit over, zul je je afvragen? De gekleurde cirkels staan metafoor voor hoe je in het leven staat. Hoe leef jij? Durf jij buiten de lijntjes te kleuren en nieuwe uitdagingen aan te gaan? Wil je nieuwe horizonten verkennen? Durf je het aan om kleurrijk te zijn? Of blijf je liever veilig binnen de bestaande kaders? Dan weet je waar je aan toe bent en loop je het gebaande pad. Maar je zult nooit weten wat er nog meer mogelijk is voor je. Weet je dat net buiten de lijntjes (dus buiten je comfortzone) de mogelijkheden tot groei, ontwikkeling en plezier liggen?

Beken jij kleur?

Durf jij uit je comfortzone te stappen en verbinding te maken met nieuwe mensen en verrijkende ervaringen? Wil jij kleurrijk zijn en kleur te bekennen? Welke kleur mag bij jou meer tot zijn recht komen?
Mail me op jolanda@jolandamocking.nl en boek een gratis kennismakingsgesprek.

Vind je deze blogs leuk om te lezen, meld je dan aan met onderstaande link, zodat je zeker weet dat je er geen één mist. Je ontvangt dan tevens mijn e-book met drie gratis tips die je gelijk kunt toepassen.

www.jolandamocking.nl

Download mijn E-book

Loop je jezelf soms voorbij omdat je teveel ballen in de lucht houdt? En heb je behoefte aan rust?

Meld je dan nu aan voor regelmatige tips en adviezen per e-mail over rust, ontspanning en genieten. Je ontvangt dan direct mijn e-book met drie praktische tips om snel en eenvoudig rust in je hoofd en in je lijf te krijgen.

Je gegevens zijn uiteraard veilig bij mij en worden niet gebruikt voor andere doeleinden.